Завдання 9. Тематика: їжа/food
Завдання: дано рецепт приготування іспанського омлету, проте не вистачає кількох важливих слів. Нижче подані можливі варіанти, серед яких вам потрібно віднайти правильний та поставити у відповідне місце.
Підказка: рекомендуємо користуватись перекладачем=)
SPANISH OMELETTE
The traditional version of omelette in Spanish cuisine is a full __________ (1) in itself. Every Spanish family produces its own individual recipe of it __________ (2) to the availability of vegetables and the season. The following __________ (3) is the most familiar and popular. It can be __________ (4) at room temperature or hot.
6 eggs
450 g potatoes (__________ (5), washed and finely sliced)
1 large onion (peeled and finely __________ (6))
150 ml vegetable oil
4-5 tablespoons olive oil
salt
Sprinkle the potatoes with __________ (7). Heat the vegetable oil in a large __________ (8) pan. Add the onion and potatoes. __________ (9) them over a medium heat for 12-16 minutes. Return them occasionally until they are properly soft and cooked. Remove them from the pan by a __________ (10) and drain off most of the oil.
__________ (11) the eggs in a __________ (12) with a little salt. Add the onion and potatoes. Then mix well. Heat the olive oil in the frying pan and __________ (13) the egg mixture, rotating the pan in order to spread it evenly. Cook it over a medium heat. When the omelette starts to solidify, return down the heat. While cooking, press the eggs away from the sides of the pan, shaping the omelette into a round.
Take a large __________ (14), place it over the pan and quickly invert your omelette on to it. Place the omelette back into the pan and return it to the heat for a 4-5 minutes, shaping it into a circle. Better is to serve the Spanish omelette with a __________ (15) green salad.
(1)
food meal dish plate
(2)
relying according corresponding depending
(3)
receipt prescription menu recipe
(4)
served prepared cooked made
(5)
peeled grated skinned cracked
(6)
chopped stirred mashed washed
(7)
salt eggs peas butter
(8)
scrambling roasting frying boiling
(9)
roast fry bake boil
(10)
spatula knife saucepan ladle
(11)
stir mix beat whisk
(12)
plate bowl pot saucepan
(13)
pour drop put mix
(14)
plate tin bowl pan
(15)
stiff crisp hard rigid
Копіювання матеріалу заборонено. © 2013 «Liuro».
Оцініть, будь ласка, статтю:
Друзі, ми завжди намагаємось максимально якісно подавати матеріали на нашому сайті, і маємо надію, що в нас це виходить. Приділить секунду свого часу, та оцініть нашу роботу, щоб ми могли побачити Вашу думку. Якщо у Вас є зауваження або пропозиції стосовно статті, залиште їх в коментарях.

Я б вам порекомендувала , матеріали по IElTS викласти бо дуже багатьом людям потрібно.
P.S дуже класний сайт.
Дякуємо за цікаву пораду! І за комплімент)